fbpx

Sportmassage thuis

massage thuis

Sportmassage thuis

Een sportmassage is toch het werk van een professionele masseur die voor een voetbalvereniging werkt en ervoor zorgt dat de spieren van de spelers op tijd goed los en warm zijn? Ja, dat is een mogelijkheid, maar ook een sportmassage aan huis is mogelijk.

Wanneer je een spier verrekt is het niet verstandig daarmee in de koude buitenlucht te gaan lopen. De behandeling van een spierblessure heeft veel te maken met ontspanning, warmte en het weer los maken van de getroffen spier en de antagonist daarvan.

Het menselijke bewegingsapparaat is heel precies gebalanceerd. De meeste spieren en pezen hebben een natuurlijke tegenhanger die de antagonist genoemd wordt. Als een spier zich spant zal de antagonist juist ontspannen en omgekeerd.

Dat wil zeggen dat het spierenstelsel een behoorlijk ingewikkeld geheel is en dat de sportmasseuse of masseur behoorlijk wat kennis moet hebben van dat systeem om uw probleem op te kunnen lossen.

Een sportmassage aan huis kan bovendien handig zijn als voorbereiding op een wedstrijd bij een sportvereniging in de buurt. Het is namelijk niet alleen bedoeld om kwalen te verhelpen, sportmassage kan ook de spieren ontspannen en in het algemeen een gevoel van welzijn veroorzaken. Daardoor zal je ook bij amateursporten beter presteren.

Hebt u het diploma eenmaal behaald zullen nog verdere cursussen volgen om de kennis uit te breiden en nieuwe technieken aan te leren. Maar ondertussen kunt je wel je eigen sportmassage praktijk beginnen.

Masseurs en masseuses die sportmassage aan huis beoefenen moeten natuurlijk ook gediplomeerd zijn. Er is sprake van een para medisch beroep, hoewel sportmassage niet gegeven kan en mag worden als onderdeel van de behandeling van een ziekte. Als behandeling van ziekten of kwalen ernstiger dan spierpijn zijn fysiotherapie en massagetherapie beter.

Maar een sportmasseur of sportmasseuse moet wel het onderscheid kennen en daarop kunnen inspringen, een client adviseren naar de huisarts of specialist te gaan bijvoorbeeld. Sportmassage is een serieus vak vergis je niet.

Voor sportmassage aan huis moet je dus ook een afspraak maken, of beter nog een serie afspraken. Dat kan in de meeste gevallen eenvoudig via het internet, bij masseuse aan huis.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Aanvraagformulier