fbpx

Een jaar bij MASSEUSE AAN HUIS- terugblik

Een jaar bij MASSEUSE AAN HUIS- terugblik

Juni 2015, mijn opleiding als masseuse afgerond bij Leffelaar Opleidingen en een mooie diploma op zak. Een paar weken rust even geen school. In september mag ik weer beginnen met de opleiding tot Massage Therapeute, dat betekent nog drie jaar studie voor de boeg.

Het geleerde wil ik natuurlijk zo snel mogelijk in de praktijk brengen. Alsof mijn gebeden gehoord zijn, heeft Leffelaar Opleidingen een advertentie van Masseuse aan Huis op Facebook geplaatst. Masseuse aan Huis is opgericht door Mirjam van Starrenbrug, een landelijk platform dat zelfstandige masseuses en masseurs samenbrengt. De masseuses en masseurs komen naar de mensen toe, bij hun thuis of kantoor, hun eigen vertrouwde omgeving.

Met toch wel zenuwen in mijn lijf bel ik Mirjam, ik hoor een enthousiaste en vriendelijke stem. Ze legt alles zeer duidelijk en helder uit. De sollicitatieprocedure, de verwachtingen en haar eigen ervaringen. Na dit gesprek is mijn enthousiasme alleen maar vergroot.

Mirjam stuurt mij diverse vragenlijsten en informatie toe. De vragen zijn duidelijk gericht op mijn rol, inbreng en zienswijze op het ondernemerschap. Ondanks dat Masseuse aan Huis/Mirjam veel regelt en zorgdraagt dat de positionering van Masseuse aan Huis goed is, de inbreng en de rol van de aangesloten masseuses en masseurs is van groot belang. Het totale samenspel, toewijding, commitment, passie voor het massage vak, ondernemerschap van een ieder, daar valt of staat Masseuse aan Huis.

Na over en weer te hebben gecommuniceerd geeft Mirjam aan dat zij graag met mij in zee wil. Een afspraak wordt gemaakt. Ik ga haar ontmoeten op dinsdag 13 oktober 2015, 13.00 uur bij haar thuis.

Ik word die dag hartelijk binnengelaten bij haar thuis. Ik zie op haar tafel al het een en ander liggen en ik maak al een klein vreugdensprongetje van binnen. Eerst nog een kopje thee en voordat wij echt rond de tafel gaan zitten, zal ik toch nog een proefmassage moeten geven. De laatste horde dat ik mag nemen, dat hoort bij de sollicitatieprocedure. Het is goed gegaan en Mirjam bevestigt mijn aanname bij Masseuse aan Huis. Wat ben ik blij. De formaliteiten worden doorgenomen, het contract ondertekend, foto’s gemaakt voor de site en voor mijn eigen profiel, ontwerp visitekaartjes en folders, massageoliën. Mirjam heeft alles top en professioneel geregeld.

Het is nu bijna een jaar geleden, het is voorbij gevlogen. Ik kan alleen maar met warme, positieve en enthousiaste gevoelens terugkijken op een mooi jaar bij Masseuse aan Huis. Ik hoop op vele jaren meer!

Ik ben zelfstandig, maar wordt niet meteen geconfronteerd met de ‘rompslomp’ van het oprichten van een eigen praktijk ergens op een locatie. Ik werk alleen maar heb toch collega’s om op terug te vallen. Ik stel mijn vragen en deel mijn ervaringen met ze. Niet alleen via mail maar ook persoonlijk bij bijeenkomsten of gewoon bij elkaar thuis.

Inmiddels heb ik ook een mooie klantenkring opgebouwd en er komen nog steeds meer. De leeftijd varieert van 0 tot 99 jaar. Mensen die even rust, verlichting zoeken, of mensen die niet meer in staat zijn uit huis te gaan en toch heel graag aandacht en een aanraking willen. Zo bijzonder dat je binnen hun eigen vertrouwde en met name veilige omgeving welkom wordt geheten. Er schuilt bij een ieder een ander verhaal, een andere ervaring. Vrolijk en blij maar ook verdrietig.

Een aanraking, volledige aandacht, verlichting, weer in contact brengen met je eigen lichaam, een fijn gevoel geven, een rustmoment, even niets. Dat ik dat kan doen en kan geven aan iemand louter met mijn handen; geweldig! Wat houd ik van mijn vak!

Germaine van Zanten

https://ikbenpijnvrij.nl/masseuse-aan-huis/germaine-van-zanten/

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Aanvraagformulier